Kasper

Gecastreerd beertje van ongeveer 1 jaar oud. Gladhaar driekleur met een kruintje. Leuke tamme beer. Heeft een plekje gekregen inmiddels.

Paul en Kees

Twee grappige skinny's van rond de twee jaar oud. Dit is Paul, Kees heeft een zwart kopje. Ze zijn  gecastreerd. Ze zijn samen geplaatst!

Grote Beer

Beer kwam eigenlijk voor euthanasie. Hij had een enorm abces over zijn gehele linkerzijde uitlopend over de buik, een slechte vacht en was mager. De eigenaar had geen geld voor behandeling. We hebben hem een kans gegeven en dat heeft hij met beide poten aangepakt. Het abces is genezen, de vacht groeit weer aan en hij is lekker aangekomen. Inmiddels is hij ook gecastreerd. hij heeft een hele fijne nieuwe eigenaar gevonden!

(op facebook staat een post van de behandeling van zijn abces)

Mister Ugly

Deze naam heeft hij gekregen bij de kinderboerderij waar hij vandaan komt. Maar hij is best mooi hoor! Hij werd belaagd door zijn broertje en kon niet blijven. Hij is jong, rond de 6-8 maanden en een rustig sociaal beestje. Hij is gecastreerd. hij heeft een fijn thuis gevonden samen met Silvia.

Roxy

Roxy is een zeugje van januari 2018. Mooie beige met zwart/ witte gladhaar dame. Zij is bij een gecastreerd beetje geplaatst.

Silvia

Zeugje van oktober 2017. Mooie 3 kleur gladhaar. Zij heft een goed thuis gevonden.

Ratje

Lief roodharig met wit zeugje van september 2017. Zit nu met Roosje samen maar mag ook apart bij en gecastreerde beer geplaatst worden. Is met Roosje geplaatst!

Roosje

Lief rood kruin zeugje van september 2017. Is herplaatst met Ratje!

Adriaan

Bassie en Adriaan kregen ruzie en moeste gescheiden worden. Ze zijn gecastreerd zodat ze bij een dame kunnen worden geplaatst.Adriaan is een coronet beer van begin 2017.

Bassie

Broer van Adriaan, zie hierboven. Een leuke kruin cavia van begin 2017. Gecastreerd.hij heeft een lief vriendinnetje gevonden.

Lientje

Dame van maart 2018. Binnengekomen met 2 andere zeugjes. mooi gezonde gladhaar op zoek naar een maatje.

Rapunzel

Een sheltie zeugje van ongeveer 2 jaar oud. een vrij pittige dame met veel zelfvertrouwen. Niet bang en vooral nieuwsgierig. Komt naar je toe en zoekt contact, Zij kan samen met een rustige gecastreerde beer. Het koppelen zal wat geduld en ervaring vragen. Zij heeft en geweldig nieuw thuis gevonden bij een ervaren baasje. 

Punkie

Een lieve gecastreerde beer van 2014. Hij heeft met  zeugje Suus een nieuw baasje gevonden,

Silver 

 

Silver (1-2 jaar oud, zeugje),de linker cavia op de foto, zoekt nog een fijn thuis. Lieve rustige dame. Rechter cavia Glissie is inmiddels geplaatst. Silver heeft ook een plekje gevonden.

Suus

Dit mooie zeugje is van begin 2018 en is geplaatst met Punkie.

Davy

Lieve gecastreerde beer van juli 2017. Wegens ruzie met andere beren afgestaan. Zoekt een fijne nieuwe plek met een leuke vriendin. hij heeft zelfs 2 vriendinnen gekregen!

Pip en Saar.Pip is het zwarte gecastreerde beertje. Hij is nogal dik en mag een stukje afvallen Hij zoekt dus een baasje die hier wat aandacht aan wil besteden in de vorm van beweging en minder brokjes (dan hij zou willen). Saar is zijn witte hartsvriendin. Samen plaatsen zou het fijnste zijn, ze zijn altijd al bij elkaar geweest. Ze zijn beide ongeveer 1.5 jaar. Ze zijn samen geplaatst!

H.P.

Dit jonge mannetje, geschat op een maand of 6-8 is binnengekomen via de konijnenopvang Huizepluis in Ede. Vandaar de naam;)

Het is een erg mooi getekende cavia met grijs en roodtinten. hij is inmiddels gecastreerd. Er actief en geïnteresseerd in alles. Heeft wel nog wat liefde en aandacht nodig om hem wat makker te krijgen H.P. geplaatst met Femke.

Alie, Adela, Akkie en Afke

4 heel sociale zeugjes van juni 2017. Allen diverse varianten zwart met een beetje bruin. Ze zijn nog wat schuw omdat ze uit een grote groep kwamen. Ze hebben dus liefde en aandacht nodig. Bij vaak oppakken merk je al dat dat heel snel voor ze went. 

 Ze hebben allen een nieuw baasje gevonden!

Boef

Een mooie castreerde sheltie beer van nov 2017. Iets schuw maar dat is een kwestie van aandacht. Op schoot is hij snel heel rustig en ontspannen. Hij is geadopteerd en gaat een fijne toekomst tegemoet.

Sjonnie

Gecastreerde beer van januari 2018. Net zo leuk als zijn broertje Sjakie die inmiddels geadopteerd is. En ook Sjonnie heeft een lieve vriendin gekregen helemaal in Doetinchem.

Bobbie

 

Bobbie is de linker zwart-witte cavia. Een gecastreerd mannetje van ongeveer 1.5 jaar oud. heeft een fijne vriendin gevonden. Glissie (rechts) is ook herplaatst.

Max en Amber

Max is een zwart-wit borstel gecastreerde beer van dec 2017. Wat verlegen maar heel zachtaardig. Hij zit nu samen met Amber voor de gezelligheid, maar ze mogen ook beiden apart geplaatst worden. Amber is een  zwart gladhaar zeugje van juni 2017. Max is inmiddels herplaatst en Amber later ook.

Jan

Jantje is een gecastreerde beer van november 2017. Leuke zwart witte beer, lekker actief en fit. ook alweer geadopteerd!

Dirk

Gecastreerde beer van november 2017, broer van Jan. En net zo'n schatje ;) is geplaatst.

Floppie

Zeugje van 1 a 2 jaar oud. Echt een heel lief diertje met een grappig zwart koppie.

Jesse en Jeroen Deze 2 gecastreerde borstel broertjes zijn echt ontzettend leuk samen. Ze zijn van van juni 2017. Erg lief en rustig en aaibaar. Ze zijn samen geplaatst.

Zwabber

Gecastreerde sheltie beer van ong. nov 2017. Mooie grote nieuwsgierige cavia. hij is geknipt op het moment dus zijn haar is op de foto niet helemaal sheltie-like;)

Teddy en Tilly

Deze tortelduifjes zoeken samen een fijne plek. Teddy is gecastreerd, Tilly is een dame. Beiden ongeveer 1.5 jaar oud. Ze zijn geplaatst. 

Sara

Zus nummer 3 geplaatst met Suzan en Sasha.

Sasha

geplaatst met suzan en Sara.

 

Suzan 

Mooi jong vrouwtje van medio juni 2017. Is met haar 2 zusjes geplaatst in een groep.

Dribbel en Glissie

Twee dikke vrienden! Beiden gecastreerd.Dribbel is geplaatst. 

Geer en Goor

De namen hadden ze al dus dat hebben we maar zo gelaten:). Twee lieve broers  van 2015 (niet gecastreerd). Ze mogen samen geplaatst als koppel want ze zijn onafscheidelijk. Lieve cavia's en heel aaibaar. ze hebben een fijne plek met lieve kinderen die veel met ze troetelen.

Liesje

Lief zeugje van ongeveer begin april 2018. veel haar! En heel lief;) ze heeft een fijn plekje gevonden.

Pieter Gecastreerd jong mannetje van ongeveer dec 2017. Leuk fit ventje, slank en actief.heeft een mooi thuis gevonden.

Klaver Geboren op 22 april. geplaatst.

Sjakie

Leuke vlotte gecastreerde beer van 12 januari 2018. Nieuwsgierig! geplaatst bij een dame.

Prince en Pim

Twee jonge gecastreerde beertjes. Ze kunnen het goed samen vinden! geplaatst.

Pluis

Deze jongeman is echt heel lief en tam. Laat zich graag aaien en wil alles zien en besnuffelen. Geschikt voor iemand die cavia's veel in de hand heeft want hij wil graag overal bij zijn;) Hij is op 4 mei gecastreerd. Pluis is geplaatst met Franka.

Franka

Deze mooie dame zat samen met Krulleman dus zij is op 22 april bevallen van 4 kinders (2 beertjes en 2 zeugjes). Franka is geplaatst met Pluis.

Spinner

Broer van Pieter, gecastreerd en klaar voor een nieuwe start. Mooie driekleur gladhaar. Samen Met Lucky (geen foto) geplaatst bij een nieuwe enthousiaste eigenaar.

Boefje en Rosa

Boefje is 7 maanden oud, gecastreerd. Rosa is ongeveer 1,5-2 jaar oud. Beiden nog wat schuw maar met aandacht komt dit goed.Dit mooie stel heeft een fijn nieuw thuis gevonden!

Bliksem

Deze mooie gecastreerde agouti man van ongeveer 1.5 jaar heeft een fijne vriendin gevonden.

Krulleman

Een grappig pluizig beertje. Hij is gecastreerd. Hij is nog jong, zeker niet ouder dan een jaar. Geplaatst met een leuke dame.

Deze 4 jonge gecastreerde satijnbeertjes zijn geboren rond december 2017. Van links naar rechts; Kashin, Figaro, Ramses en Aladin. Wie geeft ze een fijn thuis? Ze zijn allemaal geadopteerd.

Knabbel Deze toffe vent (gecastreerd) van ongeveer 2 jaar oud is geplaatst met Skippy.

Skippy

Dit zeugje is gevonden in een bos. Ze had ovarium cystes en deze zijn verwijderd. Haar leeftijd is onbekend, ze heel actief en nieuwsgierig meisje. Op de foto zijn de hechtingen nog te zien maar die zijn er inmiddels uit. Ze doet het super! Ze is geplaatst met Knabbel!

Erwin

Deze leuke 2 jarige gecastreerde beer, vernoemd naar een beroemd natuurkundig wetenschapper, zoekt een intellectuele partner voor gezelschap en een goed gesprek. En die heeft hij gevonden;)

Kruimel Zeugje van ongeveer 2.5 jaar oud. Lieve rustige dame. Zoekt een maatje om mee oud te worden;) Kruimel heeft een nieuw vriendje.

Truusje

In de afdeling "lieve kneusjes"; Zeugje Truus, een kleine zwarte dame. Geen idee hoe oud ze is. Ze is wat mager maar eet goed, is actief en haar gebit is prima. Dit meiske heeft een fijne nieuwe eigenaar gevonden.

 

Kruimel en Speedy

De dames zijn al wat ouder, 2.5 jaar. Gladhaar 3-kleur van flink formaat. Beiden zijn ze recent geopereerd aan een bult en het herstel gaat voorspoedig. Speedy is al herplaatst.

Thomas

Dit 1 jarige gecastreerde beertje is toe aan een fijn huis met iemand die hem wat zelfvertrouwen kan geven. Hij vindt alles een beetje eng maar is vriendelijk en wil wel maar durft niet zo goed. Bij een ervaren zeugje zou bijvoorbeeld een goede optie zijn.En die heeft hij gevonden;)

Klaartje en Fizzy

Klaartje is een 3-kleur gladhaar dame van niet ouder dan een jaar, Fizzy is een zwart gemêleerde jonge dame van ongeveer 4 maanden oud. Fizzy is inmiddels herplaatst. Klaartje zit nu bij Bello (zie boven). Beiden hebben een thuis.

Bello (links) en Klaartje (rechts)

Bello, gecastreerd mannetje van ongeveer 1.5 jaar oud is een oude bekende. Hij was vorig jaar al eerder bij ons. Hij is in die tijd goed verzorgd, hij is ongeveer 2x zo dik geworden;). Om af te vallen heeft hij gezelschap gekregen van Klaartje en dat klikt ontzettend goed. Klaartjes afkomst is onduidelijk. We schatten haar 8-15 maanden oud, zeugje. Ze heeft symmetrisch 2 kleine vlekjes op beide ogen, waarschijnlijk al heel lang en dit heeft geeft geen problemen. Ze zijn gelukkig samen geplaatst.

Boxer

Deze jongeman (geschat rond 1 jaar) is gevonden in een bos. Hij was al gecastreerd. Hij  is inmiddels geplaatst.

Vlekje

Deze leuke tamme vent is op 6-03 gecastreerd. Hij is ongeveer 1.5 jaar, hij heeft een mooie vriendin gevonden.

Maxi en Siep 

Maxi is de 3-kleur dame achterin. een liever dame van ongeveer 2.5 jaar oud. Siep is een gecastreerde man. Hij is inmiddels herplaatst. Maxi een weekje later ook.

Anton en Fred 

Deze rex mannen zijn op 2 maart gecastreerd. Leuke vrolijke actieve cavia's. Ze zijn vriendjes, mits ze voldoende ruimte hebben. Ze hebben samen een nieuw huis gekregen.

Bollie 

Bollie was eigenlijk bedoeld als slangenvoer, maar de slang lustte hem niet. Echt een heel sneu verhaal. Hij is ook echt angstig, maar als je hem bij je neemt voel je hem na een tijdje ontspannen. Potentie dus, voor degene met geduld en liefde om hem weer wat vertrouwen te geven. Hij is inmiddels gecastreerd. Hij is geplaatst bij iemand met veel liefde en geduld!

Nog 3 jonge beertjes, van ongeveer 4-5 maanden oud.Ze zijn gecastreerd. De 3-kleur gladhaar heet Spinner, de blonde borstel heet Pieter en de 3-kleur bostel heet Chester. Pieter en Spinner zoeken nog een huisje.

Pleuntje

Leuke alpaca beer (gecastreerd) van 2.5 jaar, Hij  is samen met cavia Zwartje uitgeplaatst.

Brownie

Broer van Vlekje (zou je niet zeggen) en net als hij op zoek naar een lieve dame. Gecastreerde beer van ongeveer 1.5 jaar oud. Beetje te dik maar wel heel lief en mak. Hij heeft een leuke vriendin gevonden.

Bobby

Tja, waar zit de voorkant? Dat is bij Bobby soms wel even lastig;)

Lief zwart sheltie mannetje van 2.5 jaar oud., gecastreerd. Hij is geplaatst bij 2 nieuwe vriendinnen.

Kweetniet

De vorige eigenaren konden geen naam verzinnen dus werd het dit. Hij zat bij 2 andere mannen maar dat liep uit op vechten. Hij is van maart 2016, inmiddels gecastreerd en is in de opvang gekoppeld met een leuke meid (Mouse). Samen zijn ze herplaatst.

Pluisje

 

Een gecastreerde dame van 4.5 jaar oud. Ze had last van eierstok cystes, wat veel voorkomt, en daarom is zij gecastreerd. Zij is geplaatst bij een lief ouder beertje.

 

Snoopy (links) en Puk (rechts)

 Snoopy is inmiddels geplaatst en ook Puk heeft een nieuw vriendje gevonden bij een lief baasje.

Bello

 

Gladhaar 3-kleur gecastreerd mannetje van ongeveer 1-2 jaar oud. Actief en vriendelijk. hij heeft een nieuw baasje gevonden en een leuke vriendin waarmee hij goed klikt.

Jolijn

Jolijn heeft een fijn thuis gevonden samen met Snoopy!

Spot

Spot is geplaatst bij een lieve jonge dame!

Twee jonge dames

Elsa : wit met rode oogjes (Rus) van juni 2016

Streepje: 3-kleur met witte nek van mei 2016

Pluisje: helemaal zwart, kruin, van november 2016.

Kuifje: zwart met beetje bruin, kruin, van april 2016 en moeder van Pluisje.

Alle dames zijn inmiddels geplaatst!

 

Mieke

Net zo krullerig als haar zusje Jolijn. jongedame van oktober 2016. Geplaatst met Pip, het klikte meteen;)

Bollie

 

De broer van Ollie, ook 6 maanden oud en gecastreerd (4 juli). Net zo'n lieverd als zijn broertje. Ze kunnen helaas niet bij elkaar (vechten). Hij heeft inmiddels een leuke pittige dame ontmoet;)

Ronaldo

 

Een satijn cavia met super zachte vacht. Ronaldo is ongeveer een 1.5 jaar oud en gecastreerd. Hij kon niet meer samen met zijn broer. Een fijne plek met een vrouwtje zal hem goeddoen.En die heeft hij gevonden gelukkig!

Donder

 

Hij doet zijn naam eer aan. Een leuke nieuwsgierige cavia. Hij wil alles zien en staat bij alles vooraan, erg geschikt voor mensen die een leuke tamme caaf zoeken. Donder heeft een nieuwe vriendin gevonden!

Sinds de opening van de opvang Overberg in augustus 2016 zijn er al vele cavia's opgevangen waarvan het grootste deel is herplaatst. Hieronder enkele succesverhalen.

Droppie

 

Droppie is een 3 kleur kruin cavia van ongeveer 2 jaar oud. Droppie is geplaatst.

Punkie en Bliksem

2 lieve ongecastreerde beertjes die het goed samen doen, mits ze voldoende ruimte hebben. Ze zijn nog jong, 10 maanden oud en opgegroeid met kinderen dus erg aaibaar. Ze zijn samen geadopteerd.

Snoopy en Bibi

 

Dit stelletje heeft elkaar ontmoet in de opvang en het klikt. ze zijn als koppel geplaatst en komen bij een grote groep dames in een ruim buitenverblijf.

Moppie

 

Moppie is herplaatst!

Hendrik

 

Actief jong mannetje van augustus 2016. Hij heeft een lieve vriendin gevonden.

Ruben

 

Ruben in in de opvang geboren in november 2016. Hij is een leuke jonge gezonde beer (gecastreerd). Hij heeft een nieuw huis met 2 dames gekregen.

Meneer de Beer en zijn vrouw Caaf

 

Dochter was al geplaatst (rechter cavia op de foto) en Pa en moe (1 jaar oud)  inmiddels ook, gezellig samen.

Style

 

Een dame met een deftige naam. Zij is succesvol geplaatst bij een leuke gecastreerde man. 

Soraya

 

Dame die is vernoemd naar 1 van de dierenartsen die de beertjes castreert. 2 jaar oud, lief tam meiske die is binnengekomen met Enith. Zij is geplaatst samen met Herman.

Herman

 

Herman heeft een wat rustiger karakter dan zijn broer Hendrik. Wel een ontzettende lieverd! Hij mag samen lang en gelukkig leven met Soraya.

Simon

 

Simon is ongeveer 2 jaar oud, man gecastreerd. Het is een klein slank modelletje. Actief en vrolijk. Simon heeft ernstig nierfalen en is geplaatst bij een dierenarts voor de juiste verzorging.

Zolang hij happy is wordt hij lekker verwend.

Isabel en Evi

 

Deze 2 meiden zijn ongeveer 2 jaar oud. Ze mogen best op dieet want ze zijn lekker "vol". Ze zijn tijdens hun vwrlbijf bij de opvang netjes op gewicht gekomen en hebben uiteindelijk samen een nieuw thuis gevonden.

Enith

 

4 Jarige dame, lief rustig beestje. Erg tam en nieuwsgierig. Geplaatst met Messie.

Messie

 

Messie is herplaatst in een hele grote tuin samen met Enith en nog 3 meiden.

Kareltje

Kareltje is ongeveer een half jaar oud. Hij kwam nogal magertjes binnen maar is inmiddels goed aangesterkt. Een heel sociale cavia met schattige kruintjes.

Karel is geplaatst.Skye

 

Skye is een gecastreerd beertje van ongeveer 1 jaar oud. Een lief tam mannetje die enige verzorging vergt i.v.m. zijn lange haren. (peruvian ras)

Skye is inmiddels herplaatst samen met Jessy. Ze hebben het heel goed samen!


Brandon

Heeft een nieuw huis gevonden!

Nala

 

Nala is kort in de opvang geweest, ze kreeg meteen een nieuw maatje! Super!

Jessy

Jessy, ongeveer 1 jaar, mag een beetje op dieet :). Lief beestje met een mooie bles.

Jessy is herplaatst met Skye.

Victor

Samen met 10 andere cavia's afgestaan via een fokker. Lieve Victor en al zijn maten hebben binnen 2 maanden een fijne nieuwe baas gevonden!


Rambo

Een ontzettende macho, deze caaf. Na de castratie werd hij een stuk braver en is uiteindelijk herplaatst bij een lieve dame. Het gaat heel goed met hem!


Teuntje

 

Teun kwam wat magertjes binnen en blek een abces te hebben van 1 van de onder snijtanden. Deze is operatief getrokken en na een lange behandeling met antibiotica is Teun volledig hersteld. Hij gaat nu met 1 ondersnijtand door het leven en dat gaat prima!

Jakes en Rubble

 

Net geboren en samen met moeder en 2 zusjes in de opvang gekomen. We hebben ze gecastreerd en ze zijn succesvol herplaatst. 

Op deze foto zien we een gezellig groepje. Allen zijn inmiddels herplaatst.

Jelle en Jumpy

Jelle is een oude bekende, hij was geplaatst bij Jumpy maar door omstandigheden zijn ze beiden weer afgestaan. Uiteraard gaan we ze nu niet meer scheiden dus ze mogen als koppel geadopteerd worden. Jelle is ongeveer 2.5 jaar, gecastreerd beertje, lief en rustig van karakter, Jumpy (dame, ongeveer 1 jaar ) is wat drukker maar ook erg tam. Ze hebben een fijne nieuwe eigenaar gevonden!

Ollie

 

Ollie is 6 maanden oud, gecastreerd op 4 juli. Een leuk mollig beertje met een ruwe rex vacht.

Jantje

 

Ongeveer 1 jaar oude sheltie. Zachtaardig tiepje van ongeveer 1 jaar. Gecastreerd en klaar voor een nieuw avontuur. Jantje is geplaatst met 1 van de dames, kruintje.

Pip

Lief sheltie beertje, gecastreerd. Hij is ongeveer 2 jaar oud. hij is inmiddels geplaatst met Mieke samen.

Sven

Een lieve skinny cavia van februari 2016. Hij is gecastreerd. Sven is geplaatst samen met Mel, een lief zeugje waaraan hij zich kan opwarmen;)

Karel en Ceppie

Deze 2 senioren (beiden rond 4-5 jaar oud) zoeken een huis waar ze rustig hun oude dag kunnen slijten. Karel is de wit/beige en Ceppie de zwart/witte. Het zijn satijn cavia's, ongecastreerd, en zijn onafscheidelijk. Ze zijn wat krakkemikkig maar heel lief en knuffelig. Ze hebben samen een fijn thuis gevonden!!

Nacho en Puk

 

Twee leuk gecastreerde mannen die samen geplaatst mogen worden.

Ze zijn inmiddels gereserveerd.

Femke

Leuke wit met zwarte gladhaar zeug van begin 2018. 

Femke is herplaatst met H.P.